Stand Up Paddleboarding (SUP) er for alvor blevet en populær sommeraktivitet i Danmark. I 2021 var det en af de helt store trends, hvor du kunne se mange danskere stod på paddleboards ude ved de danske strande. Hvis du ikke har prøvet kræfter med paddleboading, er det heldigvis let at komme i gang med, og de fleste vil kunne være med. Det kræver selvfølgelig en god balance og noget styrke, hvis du ikke skal falde i vandet hele tiden. Læs mere om paddleboading i denne artikel.
Hvordan kommer du i gang?
Hvis du ikke har surfet eller bevæget dig meget på vandet, kan et kursus anbefales. På et kursus vil en instruktør kunne hjælpe dig med at lære teknikkerne, som gør det lettere, sjovere og mere sikkert at bevæge sig ud på vandet. Det er vigtigt at få en grundig introduktion. En anden fordel ved et kursus er, at du kan få afprøvet om det er en aktivitet for dig, før du begynder at købe eget paddleboard og udstyr.
Hvis du ikke vil betale for et kursus, vil det være en god ide at finde en ven eller veninde, der har erfaring med paddleboard.
Det er en god ide at vælge en dag, hvor der næsten er vindstille og bølgerne er meget små på vandet. Ellers vil du sikkert falde i vandet en del gange, hvilket ikke altid er lige sjovt. Og det skulle gerne være en sjov sommeraktivitet, når du prøver den første gang.
Læs mere om Køb en svømmetaske til alt dit tøj og udstyr
Hvad koster et paddleboard?
Priser på paddleboards varierer meget, da kvalitet og pris naturligvis hænger sammen. Typisk kan du købe et billigt paddleboard til 1200-1500 kroner, mens du skal betale mellem 3000-5000 kroner for et noget bedre paddleboard.
Før du køber et paddleboard, anbefales det at du undersøger, hvilken type der passer bedst til dit behov. Der findes disse typer af paddleboards:
- Allround paddleboard
- Touring paddleboard
- Race paddleboard
- Yoga paddleboard
Hvis du vil læse mere om de forskellige typer og finde gode priser på paddelboards, anbefales det at besøge Paddlepriser.dk, der giver dig et overblik over alt det, som det kræver at komme i gang med paddleboading.
Husk en svømme– eller redningsvest
Før du bevæger dig ud på vandet, skal du huske en svømme- eller redningsvest, da det I Danmark er lovpligtigt. Et paddleboard er ifølge loven nemlig kategoriseret som et mindre fartøj.
Overholder du ikke denne lovgivning, kan politiet vælge at uddele en bøde på 1500 kroner for manglende vest. Det er vildt dumme penge at skulle betale, især når en redningsvest ikke koster mere end et par hundrede kroner.
Med sikkerheden på plads, er du klar til fri vandleg og komme ud og stå på vandet med dine venner, familie eller kollegaer.