De bedste fjerbolde til badminton

Badminton
De bedste fjerbolde til badminton

Under en god badmintonkamp kan det ikke undgås, at flere fjerbolde bliver ødelagt, når der bliver bliver gået til den og fjerbolden ikke altid bliver ramt helt perfekt. Hvis du spiller badminton, så kender du irritationen over at løbe tør for fjerbolde, samt at fjerbolde ikke er helt billige at købe. Der er enorm forskel på kvaliteten og de forskellige mærker, og der er mange penge at spare hvis du køber rigtigt. I denne artikel finder du de bedste fjerbolde til badminton.

Læs også artiklen: Badminton regler

Bedste fjerbolde til prisen

Det er altid svært at finde de bedste fjerbolde til prisen, da der er stor uenighed om, hvad der er billigst i længden. Er det at købe billige fjerbolde, der oftest ødelægges hurtigere end de dyrere fjerbolde, der er lavet af højeste kvalitet og dermed holder længere? Dette afhænger selvfølge også af ens spillestil. Her er to forslag til de bedste fjerbolde på markedet:

RSL Classic

RSL Classic er verdensklasse fjerbolde, som er rigtig holdbar og så til en skarp pris! Nok de bedste fjerbolde på markedet og til prisen.

RSL Classic er blandt de bedst sælgende fjerbolde på markedet, og så er de godkendt af det internationale badminton forbund. Super god kvalitet og super holdbare, så du slipper for at skal købe nye hele tiden.

Klart det bedste valg. Benyttes af både større og mindre klubber rundt omkring i Danmark. 

ZERV Master Luxury 

ZERV er kendt for at fremstille badmintonudstyr i en rigtig god kvalitet til en skarp pris. Med fjerbolde fra ZERV er det ingen undtagelse, da de er lavet af gåsefjer, som gør at de flyver perfekt og samtidig er mere holdbare. Hertil er fjerbolden limet to gange, hvilket også er med til at øge holdbarhed. 

Led ikke længere efter kvalitets fjerbolde til en god pris, for du har lige fundet dem her.

Hvis du er typen der køber et rør af gangen i din lokale sportsforretning eller badmintonklub, så kan du spare mange penge, hvis du køber et par rør online. Der er tit en stor mængderabat, samtidig med at du opnår gratis fragt. Nemmere bliver det vist ikke! 

Badmintonbolde til udendørs badminton 

Om sommeren er det muligt at spille badminton udendørs, når det ikke blæser voldsomt. Da der skal tages højde for vinden, er det vigtigt at vælge gode badmintonbolde, som kan flyve godt og i mindre grad bliver påvirket af vinden. Her er to forslag til badmintonbolde til udendørs badminton: 

ZERV Air Shuttle II 3-pak

Air Shuttle er en innovativ badmintonbold, som er helt fantastisk at spille med udenfor, da den er designet udendørs brug og til at performace i alt slags vejr.

Den er fremstillet i plastik, så den har god holdbarhed. Fordi den er så holdbar, behøver der kun at være 3 stk i et rør. Køb den til en super skarp pris og få en sjov sommer med badminton i haven eller på stranden. 

FZ FORZA NS-9 

FORZA har fremstillet en plastik badmintonbold, der er velegnet til indendørs og udendørs brug.

Badmintonbolden har en lang holdbarhed og samtidig gode flyveevner i luften. Et rigtig godt valg til prisen, hvor der medfølger 6 stk pr. rør. Så er der til mange timers underholdning. 

Vælg den rigtige hastighed

Når du spiller badminton, er det vigtigt at spille med en fjerbold, der hverken er for hurtig eller langsom, da det har stor betydning for dit spil.

Fjerbolde produceres med forskellige typer hastigheder, og det er vigtigt at du finder den hastighed, der passer til din spillestil. På den måde har du bedre kontrol over, hvor hårdt du skal slå til fjerbolden, når den skal flyve fra baglinje til baglinje. Det anbefales derfor, at du altid spiller med samme hastighed. 

Fjerbolde bliver produceret i fire forskellige hastigheder: 76, 77, 79 og 79. Hastighed 76 er en langsom fjerbold, mens en hastighed 79 er den hurtigste fjerbold. Det er mest almindelige valg vil være de to middelhastigheder 77 eller 78, da det for de fleste spiller har en tilpas fart. 

Faktorer som temperaturen i hallen og opbevaringen af fjerboldene, kan påvirke hastigheden den ene eller anden vej. Så den selvsamme fjerbold du spillede med under sidste badmintonkamp, kan sagtens føles anderledes at spille med under næste badmintonkamp. Dette er nyttig baggrundsviden. 

Tænk over hastigheden næste gang du handler fjerbolde. 

Ofte stillede spørgsmål 

Hvordan opbevares fjerbolde bedst? 

Det alt afgørende for en fjerbolds levetid er luftfugtigheden, så hvordan den opbevares. Den bedste måde at opbevare fjerbolde på er i et fugtskab, hvilket de fleste klubber har, men det har de færreste af os derhjemme. Husk altid at sætte låg på røret, når du er færdig med at spille badminton, da det holder på fugtigheden. Opbevar aldrig et rør fjerbolde i en kold bil, direkte sollys eller i et fyrrum/varmeskab. Hvis du har en kælder, så opbevare dem der. 

Hvordan forlænges levetiden?

Et simpelt trick kan få dine fjerbolde til at holde længere, så du ikke så ofte skal købe nye. Sæt en elkedel eller gryde med vand til at koge. Ta’ propperne af begge ender af røret og hold rørets ene åbning ca. 10 cm over det og kogende vand. Det gør du i 5 sekunder og sætter propperne på røret igen. Nu er du klar til at smide dem i badminton tasken og kom afsted til badminton. 

Hvad er en fjerbolde lavet af? 

Fjerbolde består af 16 fjer, der kommer fra enten ænder eller gæs. Det er kork der bliver brugt til at holde fjerene på plads, hvilket giver en solid og let konstruktion, der kan holde til slag fra en ketcher. Til de professionelle badminton turneringer spilles med fjerbolde lavet af gåsefjer, da de er mere kraftige og holdbare. 

Hvor lang tid har fjerbolden eksisteret? 

Fjerbolden har eksisteret i rigtig mange år! Tilbage i 1840’erne blev de første fjerbolde produceret i Indien, hvor der blev anvendt 35 fjer. Siden 1840’erne er der blevet udviklet meget på nutidens fjerbold, der flyver bedre i luften og kun vejer ca. 5 g. 

Hvad koster et rør fjerbolde? 

Et rør fjerbolde kan købes i mange forskellige prisklasser alt efter mærke, antallet i røret og kvaliteten. De billigste rør koster 50 kr, mens de dyreste rør koster 300 kr. Hvis du spiller regelmæssigt, så kan det ikke betale sig at købe de billigste fjerbolde. 

Find og læs flere gode artikler om badminton på dgi.dk.