Vælg den rigtige hastighed
Når du spiller badminton, er det vigtigt at spille med en fjerbold, der hverken er for hurtig eller langsom, da det har stor betydning for dit spil.
Fjerbolde produceres med forskellige typer hastigheder, og det er vigtigt at du finder den hastighed, der passer til din spillestil. På den måde har du bedre kontrol over, hvor hårdt du skal slå til fjerbolden, når den skal flyve fra baglinje til baglinje. Det anbefales derfor, at du altid spiller med samme hastighed.
Fjerbolde bliver produceret i fire forskellige hastigheder: 76, 77, 79 og 79. Hastighed 76 er en langsom fjerbold, mens en hastighed 79 er den hurtigste fjerbold. Det er mest almindelige valg vil være de to middelhastigheder 77 eller 78, da det for de fleste spiller har en tilpas fart.
Faktorer som temperaturen i hallen og opbevaringen af fjerboldene, kan påvirke hastigheden den ene eller anden vej. Så den selvsamme fjerbold du spillede med under sidste badmintonkamp, kan sagtens føles anderledes at spille med under næste badmintonkamp. Dette er nyttig baggrundsviden.
Tænk over hastigheden næste gang du handler fjerbolde.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan opbevares fjerbolde bedst?
Det alt afgørende for en fjerbolds levetid er luftfugtigheden, så hvordan den opbevares. Den bedste måde at opbevare fjerbolde på er i et fugtskab, hvilket de fleste klubber har, men det har de færreste af os derhjemme. Husk altid at sætte låg på røret, når du er færdig med at spille badminton, da det holder på fugtigheden. Opbevar aldrig et rør fjerbolde i en kold bil, direkte sollys eller i et fyrrum/varmeskab. Hvis du har en kælder, så opbevare dem der.
Hvordan forlænges levetiden?
Et simpelt trick kan få dine fjerbolde til at holde længere, så du ikke så ofte skal købe nye. Sæt en elkedel eller gryde med vand til at koge. Ta’ propperne af begge ender af røret og hold rørets ene åbning ca. 10 cm over det og kogende vand. Det gør du i 5 sekunder og sætter propperne på røret igen. Nu er du klar til at smide dem i badminton tasken og kom afsted til badminton.
Hvad er en fjerbolde lavet af?
Fjerbolde består af 16 fjer, der kommer fra enten ænder eller gæs. Det er kork der bliver brugt til at holde fjerene på plads, hvilket giver en solid og let konstruktion, der kan holde til slag fra en ketcher. Til de professionelle badminton turneringer spilles med fjerbolde lavet af gåsefjer, da de er mere kraftige og holdbare.
Hvor lang tid har fjerbolden eksisteret?
Fjerbolden har eksisteret i rigtig mange år! Tilbage i 1840’erne blev de første fjerbolde produceret i Indien, hvor der blev anvendt 35 fjer. Siden 1840’erne er der blevet udviklet meget på nutidens fjerbold, der flyver bedre i luften og kun vejer ca. 5 g.
Hvad koster et rør fjerbolde?
Et rør fjerbolde kan købes i mange forskellige prisklasser alt efter mærke, antallet i røret og kvaliteten. De billigste rør koster 50 kr, mens de dyreste rør koster 300 kr. Hvis du spiller regelmæssigt, så kan det ikke betale sig at købe de billigste fjerbolde.
Find og læs flere gode artikler om badminton på dgi.dk.