Spinning

Cykling
Spinning

Spinning er en god motionsform, da din kondition og udholdenhed forbedres forholdsvis hurtigt, hvis du kommer afsted 2-3 gange i ugen. Dine store muskelgrupper i benene bliver styrket og risikoen for at komme til skade, den er meget lille. Her i denne artikel kan du blive klogere på spinning, samt få 10 gode råd til, hvordan du kommer i gang og hvad du skal huske til din første spinningtime.

Hvad er spinning? 

Spinning (indendørs cykling) er en form for konditionstræning, hvor du træner på en kondicykel. Spinning foregår som regel i fitness- eller motionscentre, hvor du tilmelder dig et hold med en instruktør, der har planlagt træningen. Ved spinning cykles der i takt til musik, som instruktøren har valgt. Selvom du har tilmeldt dig et hold, så træner du altid med udgangspunkt på dit niveau.

Spinning er en effektiv måde at træne intensivt, da pulsen kommer højt op i en længere perioder og sveden drypper fra panden. 

Mange benytter sig af  et spinninghold om vinteren, da det er en god måde at holde cykelformen ved lige udenfor cykelsæsonen. På den måde har du allerede en god grundform, når racercyklen skal på landevejen om foråret. 

Hvordan foregår en spinningtime? 

En spinningtime er typisk mellem 45 – 60 minutter, hvor en instruktør sidder foran et hold og styre træningsprogrammet og musikken. Et træningsprogram er inddelt i forskellige former for øvelser, som instruktøren har planlagt på forhånd. F.eks: opvarmning, sprint, bjergkørsel og intervaltræning. På den måde kommer du til at presse dig selv, på mange forskellige måder. Det er altså ikke bare at cykle i samme tempo hele tiden. 

Selvom en spinningtime er utrolig hård (hvis du giver den max), er der en god stemning, da instruktøren altid sender positive verbale råd gennem lokalet, så hver enkelt deltagere altid lige giver den lidt ekstra. 

Der findes mange forskellige niveau i forhold til spinning, men det er typisk: begyndere, almindelig og øvede. Har du ikke har prøvet spinning før, anbefales det at du tilmelder dig et begynderhold, hvor du lærer en masse om at sidde rigtig på cyklen, dens funktioner og de forskellige basis intervaller. 

Du skulle jo gerne have en positiv oplevelse første gang, så du har lyst til at fortsætte med spinning som motionsform. 

Se en video her, hvor du kan følge et spinningshold, der kører en 20 minutters HIIT-session.