Pull Up Bar – 7 udvalgte modeller

Fitness Livsstil
Pull Up Bar – 7 udvalgte modeller

En pull up bar (kaldes også en chin up bar) er perfekt til dig, som gerne vil lave effektive træningsøvelser, der styrker din overkrop. En pull up bar er et simpelt men effektiv træningsredskab, der primært træner ryggen og overarmene, men aktivere samtidig andre muskler i hele kroppen. Her i artiklen finder du, mine 7 bud på de bedste pull ups bar, der kan købes på det danske marked. De udvalgte modeller tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og test udført af andre.

Hvad er pull ups og chin ups? 

Pull ups (kropshævninger på dansk) er en øvelse, hvor du med overhåndsgreb skal tage en kropshævning. Det kaldes en chin up, hvis kropshævningen laves med underhåndsgreb. 

Pull ups og chin ups bør være en del af dine klassiske træningsøvelser, da kropshævninger primært træner den brede rygmuskel, samt biceps og triceps. De fleste vil have lettest ved at lave chin ups end pull ups, men for begge træningsøvelser er det væsentligt, at kunne de forskellige tekniske elementer, så øvelserne bliver udført rigtigt og mest effektivt.

Her i videoen (10 min) vil du lærer om forskellen på pull up og chin up, samt se hvilke muskler der bliver aktiveret under de forskellige øvelser. En rigtig god begynder video, hvis du endnu ikke har prøvet at udføre pull ups eller chin ups. Hvis du ikke kan tage en enkelt pull up, kan du læse artiklen “Fra 0 til 8 pull-ups på 12 uger”. Her finder du et træningsprogram, sådan du bliver god til at tage pull ups på blot 12 uger. 

Hvilken type pull up bar skal du vælge? 

Valget af pull up bar afhænger af hvor i hjemmet du skal træne, samt hvor stor en vægtbelastning baren skal kunne klare. Der findes dør ophængte pull up bars, væghængte pull up bars, pull up bars på stativ, pull up bars til loftet og til udendørs. 

De 7 udvalgte modeller har alle sammen deres fordele og ulemper, men har alle sammen det tilfælles, at de har gode grebs muligheder og er af høj kvalitet. 

Pull up bar til væggen

cPro9 Multi Grip Pull Up Bar

cPro9 er et brand i konstant udvikling og fremstiller fitnessudstyr til private og har et motto ”alle skal have råd til godt træningsudstyr”. cPro9 laver træningsudstyr med høj value-for-money. 

Med denne pull up bar fra cPro9 har du mulighed for 5 forskellige håndstillinger, som gør at du kan lave flere træningsøvelser end blot pull up og chin up. Det er muligt både at have et bredt og smalt greb. 

Produkt detaljer: 

 • Dimensionerne: 60 x 131 x 57 cm
 • Nem montering på væggen med blot 8 skruer. 
 • Mulighed for 5 forskellige håndstillinger

 Pull up bar til dørkarm

cPro9 Pull Up Bar til døren

Du behøver hverken skruemaskine, hammer eller andet værktøj, når du skal monterer denne pull up bar model fra cPro9. Den monteres let ved at skrue i hver af siderne, således at den kommer til at sidde stramt (spændt) i døråbningen. For enden har den et par gummi-dupper, som kan skrues fast i dørkarmen og derved holde pull up baren oppe, selvom personvægten er høj. 

Med denne model giver det dig mulighed for at træne flere forskellige områder af kroppen, alt efter hvilken øvelser du udfører. Du slipper samtidig for at bore huller i væggen og kan tage baren med på ferie, da den ikke fylder meget. Vægten på pull up baren er 1,6 kg, da den er af høj kvalitet og kan holde til en del. 

Produkt detaljer: 

 • Dimensionerne: 63-82,5 x 4,7 cm
 • Nem montering i døråbningen (Nødvendigt at døråbningen er mellem 63 og 93 cm)
 • Materiale på håndtag: Mosgummi

Basic Pull Up Bar til dørkarmen 

Simpelt og nemt at montere denne basic pull up bar i dørkarmen, hvor den sættes i spænd. Den kan klare en belastning på ca. 70-80 kg alt efter dørkarmens glathed. Vil du være helt sikker på, at den bliver i dørkarmen, når du tager en kropshævninger, så kan du skrue den fast med de medfølgende skruer (100 kg belastning). 

Den kan justeres fra 60 – 100 cm, så den passer til de fleste dørkarme. 

Produkt detaljer: 

 • Maksimal brugervægt: 70 – 80 kg (100 kg hvis den skrues fast) 
 • Dimensionerne: 60 – 100 cm
 • Materiale på håndtag: Mosgummi

Pull up bar til loftet

cPro 9 Pull Up Bar (Til montering i loftet) 

cPro9 har også lavet en pull up bar, der monteres i loftet. Ved at vælge denne model, får du en pull up bar af rigtig høj kvalitet, der kan klare en brugervægt på op til 250 kg, det kræver blot at den monteres rigtigt. 

Det er muligt både at træne med et bredt og smalt greb under dine øvelser. 

Produkt detaljer: 

 • Maksimal brugervægt: 250 kg
 • Dimensionerne: 121 x 48 x 41 cm
 • Materiale på håndtag: Tæt gummi

Marbo Sport MS-D203 

Marbo Sport producere fitnessudstyr af høj kvalitet, der skulle kunne holde til lidt af hvert. 

Denne pull up bar er ingen undtagelse, da den kan klare en maksimal vægtbelastning på hele 250 kg. Den har mange forskellige grebs muligheder, hvilket giver dig mulighed for at lave mange variationer af pull up og chin up. 

I midten er det muligt at hænge en boksepude, hvis du har sådan en derhjemme. 

Denne model kan både monteres i loftet eller på væggen.

Produkt detaljer: 

 • Maksimal brugervægt: 250 kg
 • Specielle håndtag, der sørger for, at du ikke glider
 • Mulighed for at lave mindst 10 forskellige variationer af chin up eller pull up. 

Pull up bar stativ

Marbo Sport justerbar pull og push up SG-13

Hvis du gerne vil undgå at skulle hænge en pull up bar op på væggen eller i loftet, kan du købe et pull up stativ fra Morbo Sport. Stativet giver de samme træningsmuligheder, som ovenstående modeller du er præsenteret for. 

Stativet er lavet i god kvalitet (europæisk stål), solidt og er konstrueret således, at det står sikkert og stabilt under din træning. Det kan klare en maksimal brugervægt på hele 150 kg. 

Stativet kan justeres i højden fra 184 – 226 cm, så det dermed er muligt for alle at benytte stativet. 

Produkt detaljer: 

 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • Perfekt til dig, som vil træne hele overkroppen derhjemme
 • Pull up stang højde: 184 – 226 cm (justerbar)

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke træningsøvelser kan du lave på en pull up bar? 

Når du træner med en pull up bar, kan du lave træningsøvelser som pull ups og chin ups. Disse to træningsøvelser træner både arme og ryg, så du opnår en stærk og markeret overkrop. Hvis du har svært ved at løfte din egen kropsvægt, kan du gøre træningsøvelserne nemmere ved at bruge en træningselastik. Hvis din egen kropsvægt ikke er udfordring nok, kan du anvende en vægtvest eller et dipbælte. 

Kan du lave pull ups hver dag? 

Du vil sagtens kunne tage pull ups hver dag. Det anbefales, at du holder din udmattelsesgrad nede, hvis du laver øvelserne hver dag, så du undgår overbelastning eller en skade. Lav ikke max gentagelser hver dag. 

Hvor mange pull up skal en gennemsnitlig mand kunne tage? 

Mænd bør kunne tage mindst 8 pull ups og kvinder bør kunne tage 1-3 pull ups. Hvis du som mand kan tage mellem 13-17 gentagelser, anses du som fit og stærk. Hvis du som kvinde kan tage mellem 5-9 gentagelser, anses du som fit og stærk.

Hjælper pull ups en med at få en sixpack? 

Pull ups øvelser vil ikke i sig selv kunne give dig en sixpack, men er en rigtig god træningsøvelse, der kan hjælpe dig på vej til at få en sixpack. Pull up er en god standard træningsøvelse. Læs artiklen her om, hvordan du opnår en sixpack