Sådan laver du det bedste fitnessrum i hjemmet

Betalt indhold
Sådan laver du det bedste fitnessrum i hjemmet

Under nedlukningerne er der mange mennesker, der er blevet nødt til at ty til alternative metoder, for at vedligeholde en træningsrutine, efter de lokale fitnesscentre lukkede ned. Nogle har taget løbeturen udenfor, mens andre er startet på udendørshold, på den lokale fodboldbane eller legeplads. Særligt er der nogen, der er begyndt at investere i træningsudstyr til hjemmet. På den måde kan de selv styre deres træning. En tendens eksperterne spår, mange bliver ved med. Hvis du er en af dem, der har gået med tanker om at lave et fitnessrum i hjemmet, eller måske allerede har påbegyndt projektet, kommer der her en kort guide til, de tre vigtigste ting du kan investere i, til dit hjemmefitness.

Maskiner

Der er svært at komme udenom, at dit fitnessrum skal have en maskine eller to. Mange vælger den populære crosstrainer, og hvis du også er vild med den slags træning, kan du finde den bedste i denne crosstrainer guide. En crosstrainer er idéel til fitnessrummet derhjemme, fordi den aktiverer hele din krop og samtidig træner konditionen. Bevægelserne minder meget om både cykling og løb, og derfor er den også meget nem at beherske for de fleste. Det er desuden rigtig nemt at lave noget andet imens, såsom at læse, høre podcast eller se fjernsyn. Så med denne maskine kan du hurtigt slå to fluer med ét smæk. Det kan også vær, at du er mere til løbebånd, eller romaskiner. Til det er der også et væld af muligheder, på nettet. 

Vægte

Håndvægte er et must i ethvert godt fitnesscenter. Det er en af de nemmeste og hurtigste metoder, hvorpå du kan assistere din krop i at opbygge muskler. Du behøver ikke at vælge de tungeste vægte fra starten. Du kan også få meget ud af træningen med et sæt lettere håndvægte, der passer til de øvelser du vil lave. Vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du investere i et sæt fodvægte med velcro på, så du kan lave benøvelser på gulvet. På den måde øges belastningen og intensiteten i bevægelsen.

Tilbehør

Til sidst er der alt det løse, der er rigtig smart at have i dit hjemmefitness. Først og fremmest er det svært at undvære en god måtte. Måtter er ikke kun til yoga og pilates, men kan bruges i enhver god træningsrutine, hvor du skal lave øvelser på gulv. Om ikke andet, kan de bruges til udstrækning til sidst. Derudover kan du også få meget ud af, at investere i en pilatesbold, et sæt elastikker, et sjippetov eller en stepbænk. Det afhænger af hvilken slags træning du er til. 

Sidst, men ikke mindst, er det rigtige træningstøj vigtigt for at øge komforten. De gamle joggingbukser og en bomulds t-shirt, kan ikke transportere sveden væk fra din krop. Du risikerer derfor hudproblemer, og at din krop bliver hurtigere træt. Optimalt set, skal dit tøj samarbejde med kroppen, mens den arbejder, og derfor skal det helst sidde tæt og være af materiale, der kan få vandet hurtigt væk fra kroppen.