4 råd til at blive en bedre løber

Løb
4 råd til at blive en bedre løber

Disse 4 råd i artiklen, kan hjælpe dig til at blive en bedre løber. Det er simple og lette fokusområder, som du kan tænke over under din næste løbetur. Især bør du have styr på dem, hvis du overvejer at løbe et halvmarathon eller marathon.

Din kropsholdning

Løb rank og flot, så brystkassen er fremskudt, imens skuldrene er en smule tilbage. Den rigtige kropsholdning under løb giver dig en bedre vejrtrækning, samt at armene kan bevæge sig naturligt frem og lige tilbage uden at forstyrre kroppens bevægelse fremad. Da det kan være hårdt at opretholde en rank og stabil kropsholdning på lange løbeture, kræver det stabilitetstræning af mave og ryg. Lav simple mave og ryg øvelser i fitness eller derhjemme, så din kropsstamme bliver stærk og udholdende nok til, at kunne klare de lange løbeture.

Hovedstilling

Hold dit hoved i balance, når du løber. Falder dit hoved meget frem og tilbage, kan dette give problemer med nakken. Kigger du for meget ned i jorden under løb, vil du have tendens til at lande med foden for langt fremme i forhold til dit tyngdepunkt, hvilket resulterer i at hoften falder tilbage. Ligeledes gør det, at baglår og baller ikke bruges optimalt, hvorfor du kommer til at trække benet frem i stedet for, at svinge det ubesværet. Din hovedstilling styrer din holdning, såvel som hoften. Løber du med den rigtig hovedstilling, vil du naturligt forbedre din holdning og dine bevægelser fremadrettet.

Afslappet og let løb

Fokuser på at løbe så let og afslappet som muligt. Alene tanken om dette under en løbetur, vil gøre at du giver slip på spændinger i skuldre og ansigt. Forsøg at have så let og kort kontakt med underlaget, når du rammer med foden. Det må dog ikke blive anstrengt eller føles unaturligt. Jo mere du kan slappe af under løb, jo flere kræfter sparer du pr. skridt. På de lange løbeture kan det give ekstra energi og overskud.

Armtræk

Dine armtræk er vigtige for din balance under løb, samt at dine fremadrettede bevægelser bliver så effektive som muligt. Hvis du svinger dine arme fra side til side, vil det påvirke kroppen uhensigtsmæssigt og dette vil tage unødvendig energi fra dig. Albuen bøjes i 90 grader, imens hånden skal bevæge sig lige foran brystet. Træk albuen lige bagud, så hånden kommer ned omkring hoften. Husk det skal føles behageligt og afslappet i skulderen under bevægelsen.

Har du ambitioner om at løbe et halvmaraton?