Hvordan virker varmecreme?

Sportspleje
Hvordan virker varmecreme?

De fleste af os har hørt om varmecreme. Vi ved, at det er noget, der med fordel kan smøres på ømme muskler, men hvad er varmecreme egentlig for noget, og hvordan virker det? Det kan du blive meget klogere på ved at læse denne artikel.

Hvad er varmecreme?

Varmecreme er kort fortalt en creme eller salve, som du kan smøre på dine muskler og led i forbindelse med smerter. Smerter og skader er nærmest en forudsætning for at dyrke sport og motion. Det kan stort set ikke undgås, men det er vigtigt, at du gør, hvad du kan for at undgå, at skaden eller smerterne varer ved i længere tid end højst nødvendigt, så du kan fortsætte din træning, hvor du slap. 

Varmecreme og muskelsalve kan du bruge til at smøre på de pågældende steder, hvor du har forstrukket muskler eller led og derfor har smerter. Cremen lindrer smerterne og sørger for, at dine led bliver varmet op. 

Vælg mellem mange forskellige varianter

Varmecreme findes i mange forskellige varianter og størrelser. Du kan for eksempel både vælge det, der hedder muskelsalve, ligesom der også både findes:

  • Varmecreme
  • Muskelgel
  • Massageolie
  • Massagecreme
  • Varmesalve

Det er dog alle sammen mere eller mindre ord med samme betydning. Varmecreme, muskelsalve og så videre har til formål at hjælpe mod muskelsmerter. Det gælder både de akutte muskelsmerter såvel som de kroniske smerter, og det gælder, uanset om du har en let, middel eller svær grad af smerter. Det gælder blot om at vælge den varmecreme, der har den rette styrke i forhold til dine smerter. 

Varmecreme til muskler er med andre ord et absolut must i ethvert medicinskab hos en sportsudøver, hvad end der er tale om løb, cykling, svømning eller en hel anden form for sport. Det kan også hjælpe dig, hvis du for eksempel har ondt i nakken, fordi du har sovet forkert om natten eller har kigget for meget ind i computerskærmen på arbejdet. 

Hvilken varmecreme skal du vælge?

Som nævnt findes der utrolig mange forskellige typer varmecreme på markedet, og de produceres af en række forskellige producenter. Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige muligheder, og derfor får du her et godt råd med på vejen til, hvilken producent du med fordel kan vælge. 

Du kan med fordel vælge en Select varmecreme. Select kender vi stort set alle sammen fra deres fodbolde, men de fremstiller også andet udstyr og tilbehør til den sportsinteresserede, herunder varmecreme. Deres produkter er forholdsvis billige, samtidig med at de er effektive og virksomme, og derudover kan du vælge mellem mange forskellige produkter. Det betyder, at du kan finde lige netop den varmecreme, der passer til dig og dine behov. 

Du kan både købe mindre bøtter, ligesom du kan købe større flasker og store bøtter på helt op til 2,5 liter. Du kan også finde varmecreme med Kamfer, som er kendt for sine gode egenskaber. 

Derudover er produkterne både hudvenlige, vegetabilske, og så består de af mineralske råvarer, samtidig med at de hverken indeholder farvestoffer eller parfume. De er derfor utrolig gode for din hud, og de er derfor bestemt værd at prøve, hvis du har spændte eller ømme muskler efter træningen. 

Når du skal vælge mellem de forskellige produkter fra Select, så er det vigtigt, at du kigger på nummeret ud for produktnavnet. Her kan du nemlig finde information om, hvilken grad af smerter produktet er velegnet til. På den måde undgår du at købe en for mild varmecreme til stærke smerter, ligesom du undgår at købe en alt for stærk creme til de lette smerter eller til brug ved opvarmning. 


En kommentar til “Hvordan virker varmecreme?”

Der er lukket for kommentarer.