Mest populære sport i Danmark

Livsstil Motion og sport
Mest populære sport i Danmark

Danmark er et sportsland, hvor vi samles om at støtte de danske sportsfolk. Flere tv- og streamingtjenester viser sportsbegivenheder, da flere og flere danskere sidder klistret foran skærmen, hepper og jubler, når der vises sport med dansk deltagelse. Tal fra Danmarks statistik viser, at 13-15 procent af danskerne, jævnligt tager på stadion for at overvære sport, mens 59-67 procent ser sport på tv (Tal fra 2019-2021). Sport samler danskerne bredt, men hvilke sportsgren følger vi danskere mest med i?  

Liste over mest populære sport i Danmark 

Fodbold er den mest populære sport i Danmark, hvor ca. 335.000 danskere spiller fodbold og mange flere følger fodbold som fans. Over to millioner danskere så fodboldlandsholdet spille EM-semifinalen mod England i sommeren 2021 på tv.

I en undersøgelse fra 2017 foretaget af Dansk Idrætsforbund, viser tal, at fodbold er den sport, som danskerne helst vil se på tv. Dette kommer ikke som en stor overraskelse, da fodbold er den mest populære sport på verdensplan. Fodbold er derfor også den sport, som de fleste danskere dyrker i deres fritid.

Her kan du se listen over de 10 sportsgrene, som danskerne helst vil se på tv.

 1. Fodbold
 2. Håndbold
 3. Atletik
 4. Cykling
 5. Badminton
 6. Motorsport
 7. Dans
 8. Tennis
 9. Gymnastik
 10. Ridning

Her er listen over de 10 mest populære sportsgrene i Danmark målt på antal medlemmer.

 1. Fodbold
 2. Gymnastik
 3. Svømning
 4. Fitness 
 5. Golf
 6. Badminton
 7. Håndbold 
 8. Tennis
 9. Ridning
 10. Skydning

Kilde: Dansk Idrætsforbund

Se de 10 mest populære sport i verden lige her.

Kom i den rigtige stemning, når du ser landsholdet spille 

Se sportsbegivenheder med venner eller familie, hvor I sammen hepper og jubler på de danske sportsfolk. Hvad enten I er stadion, sportsbar eller ser sportsbegivenheden på tv derhjemme, giver det god mening at købe landsholds merchandise, så I kommer i den helt rigtige stemning!

Landsholds merchandise skaber en helt unik nationalfølelse og sjov stemning, når I er iført de rød-hvide farver, samt skråler med på sangen ” Vi Er Røde, Vi Er Hvide”.

Hvis I alle bare har gjort lidt ud af jeres udklædning, så bliver det helt sikkert mere særligt og stemningen kommer helt i top! Det bliver nok en aften I kommer til at snakke om længe.

Du husker sikkert den nationale stemning for sommeren i 2021, hvor det danske fodboldlandshold spille EM-slutrunde. Danskerne var dækket i rød-hvide farver, når Danmark spillede kamp. Alle landsholdstrøjer blev udsolgt og det var svært at skaffe landsholds merchandise, fordi alle vil opleve den nationale fodboldstemning, som man kommer I, ved køb af landsholds merchandise.

Køb landsholds merchandise på Roligan.dk, der har et stort udvalg af tøj og udstyr, og det hele er selvfølgelig i de rød-hvide farver.