Sixpack

Fitness Livsstil
Sixpack

Vil du gerne have en sixpack til sommer? Hemmeligheden er sund, nærende kost, hård og målrettet træning og en stramt tilrettelagt hverdag. Det er, hvad der skal til for at øge din muskelmasse, give dig en lavere fedtprocent og få din krop til at stå skarpt, så din sixpack bliver synlig på maven. Har du ingen ide om, hvordan du kommer i gang og hvad det kræver? Så læs artiklen her, hvor du kan finder inspiration til, hvordan du opnår en sixpack samt andre gode råd.

Hvordan får du en sixpack? 

For at få en sixpack kræver det den rette kost og træning. Kosten er klart den vigtigste faktor, da din fedtprocent skal være ret lav, for at din sixpack bliver synlig. Hvis ens fedtprocent er for høj, er det lige meget hvor store dine mavemuskler bliver, da de nemlig ikke bliver synlige. 

Der er forskelligt fra person til person, hvor lav en fedtprocent man skal have for at opnå en synlig sixpack. En huskeregel er dog, at mænds fedtprocent ikke bør være højere end 10%, mens kvinder ikke bør have en højere end 15%. Jo lavere fedtprocent du har, jo mere synlig bliver din sixpack. Det er dog ikke sundt for kroppen, hvis fedtprocenten bliver for lav. Det er ikke muligt at forbrænde fedt udelukkende på maven ved at tage mavebøjninger, da kroppen forbrænder fedt jævnt over hele kroppen uanset din træningsøvelser.

Hvor lang tid tager det at få en sixpack? Det er et godt spørgsmål… Det kommer meget an på dit udgangspunkt, din motivation og din tid og energi i projektet. For nogle kan det klares på 6 uger, mens det for andre kan tage 6 måneder eller længere. Det er vigtigt, at du finder en god kostplan og et træningsprogram, som du kan følge. Der findes mange af disse på nettet. Eventuel kan du få en personlig træner til at hjælpe dig, så du får et træningsprogram og kostplan, som passer perfekt til dig. 

Det er hårdt for dig og din krop, at du både skal skabe muskelvækst, smide fedt og være frisk og fuld af energi. Derfor er du nødt til at at hjælpe kroppen, så den altid har fuld energi og de bedste forudsætninger for at træne. Her kan kosttilskud være den perfekte hjælp. Her nævnes blot nogle af de vigtigste kosttilskud, som du bør købe til dit sixpack projekt, så du kan booste din krop og udvikling. 

Fiskeolie

Fiskeolie 

Fiskeolie hjælper på mindre inflammation, en højere fedtforbrænding og en større insulinsensitivitet. Fiskeolie sænker også dit kortisolniveau, så du vil få nemmere ved at opbygge muskelmasse, tabe fedt og føle dig mindre presset.

Jordbær proteinpulver

Proteinpulver

For at kroppen kan opbygge muskelmasse, skal den have proteiner. Du bør ikke købe det billigste proteinpulver, da kvaliteten kan være rigtig dårligt. Det er vigtigt at købe proteinpulver med WHEY (valle) af god kvalitet. Du bør heller ikke købe proteinpulver med for mange kulhydrater. Køb derfor proteinpulver fra danske producenter, så du sikre dig et kvalitetsprodukt. 

Zink-magnesium piller

Magnesium/zink piller

Magnesium virker stresshæmmende og muskelafslappende, så det giver dig en god tung nats søvn. Zink bidrager til mange funktioner i din krop, så et stabilt zink indtag er vigtigt. Din hormonbalance og din proteinsyntese er også afhængig af zink.

Magnesium virker stresshæmmende og muskelafslappende, så det giver dig en god tung nats søvn. Zink bidrager til mange funktioner i din krop, så et stabilt zink indtag er vigtigt. Din hormonbalance og din proteinsyntese er også afhængig af zink. For at kroppen kan opbygge muskelmasse, skal den have proteiner. Du bør ikke købe det billigste proteinpulver, da kvaliteten kan være rigtig dårligt. Det er vigtigt at købe proteinpulver med WHEY (valle) af god kvalitet. Du bør heller ikke købe proteinpulver med for mange kulhydrater. Køb derfor proteinpulver fra danske producenter, så du sikre dig et kvalitetsprodukt. 

Når man gerne vil have en sixpack hurtigt, er det let at blive fristet af indbydende reklamer, der påstår at, de har udviklet et produkt, der kan hjælpe med dette. Køb aldrig produkter på nettet, der lover dig en sixpack ved blot at spise slankepiller eller ved at anvende en gadget på maven, som kan fjerne fedt. Det virker ikke og du bliver snydt. Der findes ingen nem og hurtig løsning. Vil du virkelig gerne opnå en sixpack, kræver det hårdt arbejde, motivation, udholdenhed og disciplin. Så i stedet for købe produkter der ikke virker, skal du hellere bruge penge på træningsudstyr, mad og kosttilskud. 

Sixpack på kun 12 uger

Byg muskler op, smid fedt og få sixpack på rekordtid. Det kan lade sig gøre på 12 uger, hvis du følger et træningsprogram og spiser rigtigt. Selvfølgelig skal det være en smule realistisk, så hvis du er overvægtigt, kan det blive svært at nå på 12 uger. Men du kan komme langt og smide en masse kilo. Er du i tvivl om, hvorvidt du er overvægtig eller ej, så kan du beregne din BMI her

3 ting du skal holde dig langt fra i de 12 uger

Alkohol

Alkohol gør intet godt for kroppen. Desuden belaster alkohol din udrensning, presser din organer og har en negativ indflydelse på din nattesøvn. Alt sammen noget, du skal undgå i de 12 uger, hvis du opnå sixpack på rekordtid. 

Sukker

Sukker gør dig ikke kun tyk på grund af de mange kalorier, men gør dig også mindre insulinfølsom. Det er klart den største synd, når du gerne vil leve sundt og tabe dig. 

Kornprodukter

Alle kornprodukter er meget rige på kulhydrater. Kroppen skal bruge kulhydrater, men det gælder om at vælge kulhydrater, der fordøjes eller optages langsomt. De gode kulhydrater kommer fra grønsager. Grøntsager er sunde i modsætning til de hurtige kulhydrater fra kornprodukter og kartofler. 

Køb bogen “Top trimmet på 12 uger” 

Vil du gerne have en sixpack, en markeret krop og større mavemuskler? Så er “Top trimmet på 12 uger” bogen for dig. Bogen indeholder en lettilgængelig guide, der viser dig, hvordan du på rekordtid kan få en sixpack, selvom du har lidt fedt på maven. I bogen kan du følge 4 kendte danskere, der sammen med Anne Bech kæmpede for at opnå sixpack på 12 uger. I bogen ser du deres vilde resultater og hvordan de kom dertil. 

Følg bogens træningsprogram og kostplanen, så vil du allerede efter 14 dage se tydelige resultater. 

Bogen indeholder: 

 • Alt om hvordan du træner mest effektivt, spiser rigtigt og lever sundt
 • Et komplet træningsprogram på 12 uger
 • En detaljeret kostplan for alle ugens dage + opskrifter
 • En masse tips og tricks til, hvordan du får et ekstra boost og kommer i mål (kosttilskud, carb cycling, dobbelt træning og meget mere. 

Bogens forfatter Anne Bech, har du måske hørt om i radioen, tv’et eller fitness-branchen. Hun var fitness-specialist i mere end 20 år og fitness-forfatter til mange bøger, der omhandler vægttab, træning, kost og en sund livsstil. Hun havde specialiseret sig i, at få folk i form på kort tid og samtidig forvandle deres krop og liv totalt. (Desværre mistede hun livet til kræft – februar 2021)

Gode træningsøvelser for dine mavemuskler

Mavebøjninger er ikke den mest effektive øvelse, hvis du vil have en sixpack. Men det er en øvelse, der skal være en del af dit træningsprogram. 

Andre gode øvelser til opbygning af mavemuskler, som aktiverer de store muskler og i kroppen og dermed sætter gang i fedtforbrændingen. 

 • Bænkpres
 • Benpres
 • Squat
 • Dødløft
 • Armbøjninger
 • Planken
 • Pull-Push 
 • Chin-Up

Alle disse øvelser er en del af bogen “Top trimmet på 12 uger”, hvor udførelsen bliver beskrevet og vist med billeder. 

Her er en videoen på 15 min, hvor du kan finde gode øvelser der ikke kræver udstyr, men alligevel kan hjælpe dig på vej til en flot sixpack.

Husk de 3 K’er under din træning

K-oncentration

Hold fokus på at udføre øvelsen rigtig og lad dig ikke distrahere af andre. 

K-orrekt udførsel
Mærk på din krop om det følelses rigtigt, når du udføre øvelsen. Det er vigtigt at udføre øvelserne rigtigt, da det ellers kan give alvorlige skader og dermed sætte din træning på pause. 

K-ropskontol

Det er vigtigt, at du engagerer maven i alle dine øvelser og løft. Du skal spænde i maven, men stadig være i stand til at trække vejret ordentligt. 

Find en træningsmakker

For at komme i stjerneform på rekordtid er det afgørende, at du træner rigtigt og hårdt. 

Du vil komme til at træne utrolig meget og der vil komme dage, hvor du ikke rigtig gider at træne, og din krop vil blive øm. . Men det er vigtigt, at du kommer afsted og holder træningsprogrammet, hvis drømmen om sixpack skal gå i opfyldelse. Hvis du har en træningsmakker, kan I hjælpe hinanden og motivere hinanden til at komme i fitness.

Det er ikke altafgørende at have en træningsmakker, hvis du vil have en sixpack, dog kan det være en kæmpe fordel, især hvis du skal træne for første gang i dit liv i et fitnesscenter. Det er vigtigt, at du ikke kaster dig ud i at løfte tungt uden at have nogen til at hjælpe dig. 

For at få optimalt udbytte ud af træningen i træningslokalet, er du nødt til at træne så hårdt, at du giver den max gas og næsten får svært ved at fuldføre de sidste gentagelser af øvelserne. En træningsmakker kan hjælpe dig med assistance og med motivation og godt humør. 

Den perfekte træningsmakker kender dine grænser, men presser dig uden at være komplet urealistisk i forhold til, hvor meget du kan løfte eller hvor mange gentagelser du kan klare. Din makker holder dig motiveret og holder jeres træningsaftaler, så I kommer afsted. 

Husk at det er fuldstændig afgørende for dine resultater, at du er målfast og planlægger dine dage med træning og kost. Køb en kalender eller brug din smartphone, så du altid kan følge med i din udvikling. 

Alt held og lykke med at få din sixpack og god træning! 

Læs også artiklen: Pull Up Bars – 7 udvalgte modeller