Hvordan vælger du det rigtige padel bat?

Padel
Hvordan vælger du det rigtige padel bat?

Hvis du førhen har lånt et padel bat af en ven eller et i det lokale padel center, men nu ønsker at købe dit eget padel bat, kan du med fordel læse denne artikel. 

Det kan være svært at vide, hvad du bør kigge efter, når du skal købe et padel bat. Der findes i dag mange forskellige mærker på markedet. Men inden du køber et padel bat, bør du overveje, hvor meget du kommer til at bruge det, samt hvor seriøst du vil være med sporten. Som det er med al anden sport, kan du købe padel bats i alle prisklasser, hvor pris og kvalitet selvfølgelig også hænger sammen. 

Det anbefales, at du aldrig køber et brugt padel bat, medmindre du kender personen der sælger det og stoler på vedkommende. Det kan nemlig være svært at se, om det er i stykker ved købet. Det kan sagtens være gået i stykker indvendig, uden at du vil kunne se det på battet. Det vil jo være rigtig træls, hvis det går i stykker efter et par slag. Så kommer du alligevel til at skulle købe et nyt padel bat.

Hvad koster et padel bat? 

Det er svært at svare på, hvor meget et padel bat koster. Du kan som nævnt tidligere købe dem i alle prisklasser, hvilket vil sige alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Prisen på et padel bat afhænger af hvilke materialer, det er lavet af, samt hvilket brand der har udviklet det. De fleste topmodeller kan koste + kr. 2000,-

Længere nede i artiklen finder du forslag til padel bats i prisklassen fra kr. 600 – kr. 2300.

De førende producenter af padel bats:

Wilson, Bobalat, Adidas, Volt, Bullpadel, Head, Nox, Forza og Cartri

Padel bats til nybegyndere

Hvis du er nybegyndere til padel og gerne vil have et godt padel bat, som heller ikke koster alt for meget,
men samtidig har en god kvalitet, bør du overveje en af disse tre. 

Padel bats til øvede spillere 

Hvis du allerede har spillet en del padel og følger, at du kan finde ud af det, så bør du overveje en af disse tre kvalitets bats. 

Padel bats til professionelle

Er du professionel padelspiller eller ønsker du at blive det, så bør du overveje at købe et af disse kvalitets padel bats.
Disse er af højeste kvalitet.

Vil du gerne have muligheden for at teste flere padel bats helt uforpligtende, før at du køber et, så giver PadelGeek dig denne mulighed. Prøv så mange variationer som muligt og find det, som passer bedst til din spillestil.

Hvilken form bør du købe? 

Det er ikke ligemeget, hvilket padel bat du køber. Padel bats laves i tre forskellige former: Det cirkelformede, det diamantformede og det dråbeformede. Nedenfor beskrives de forskellige bats typer kort: 

Det cirkelformede:

Et cirkelformede padel bat er god til nybegyndere og motionister, der gerne bare vil spille for sjovt og ikke øver sig teknisk på de forskellige slag, når der spilles. Cirkelformen giver battet et sweet spot i midten, hvilket giver dig større kontrol i dit slag. Det cirkelformede gør det også nemmere for dig at ramme bolden i luften. Selvom jeg skriver, at det er en god form til nybegyndere og motionister, spiller mange professionelle altså også med et padel bat, der har denne form. 

Det diamantformede:

En god form til den mere øvede padel spiller, der gerne vil have masser af fart i bolden. Formen giver battet et sweet spot højere oppe end ved den cirkelformede, hvilket gør at der kan komme ekstra kraft i dit slag. Vægten er placeret højt i battet, hvilket gør det mere avanceret at spille med. Så vælger du et diamantformet padel bat, skal du have styr på teknikken i dit salg eller have lyst til at øve det. 

Det dråbeformede: 

En god form til den let øvede padel spiller, der allerede har spillet en smule padel. Det dråbeformede bat er en mellemting mellem de to andre, hvor sweetspottet er placeret lidt over midten. Den er lidt svære at spille med end det cirkelformede, men lettere at spille med end det diamantformede. Jeg vil anbefale dig et dråbeformet, hvis du allerede har spillet lidt padel eller vil spille et par gange om ugen. 

Hvor meget vejer et padel bat? 

De fleste padel bats vejer mellem 320 – 400 g. Selvom små 100 g ikke virker som den store forskel, kan det sagtens have en betydning, hvis du spiller længe. Tænk på alle de sving/slag du laver i løbet af en enkelt kamp. Vægtfordelingen i selve battet, kan fuldstændig ændre balancen mellem din power og kontrol. 

Anbefaling: Hvis du døjer med en skulderskade eller albueskade, bør du vælge et så let bat som muligt. 

Håber du har kunnet bruge denne artikel og dermed finder det rigtige padel bat til netop dig. Hvis dit budget rækker til et dyrere bat, vil jeg klart anbefale det, da du kan spare penge på sigt ved at købe kvalitet.

Hvis du ikke kender til padel reglerne, kan du læse denne artikel: “Padel regler