Padel regler

Padel
Padel regler

Padel regler er forholdsvis nemme at lære. Så du og vennerne kan ganske enkelt komme i gang med at spille hurtigt. I denne artikel kan du læse om padel reglerne. 

Hvordan spiller man padel? 

I padel spiller man som udgangspunkt double, altså 2 mod 2. Enkelte steder i Danmark kan du finde single baner, men det er dog ikke mange steder. I skal spille med godkendte padel bats og padel bolde, hvilket også giver det bedst spil og gør det hele meget sjovere. 

Under selve spillet (duellen) må bolden kun ramme gulvet en enkelt gang på egen banehalvdel, hvorefter den skal skydes tilbage på modstanderens banehalvdel. Bolden må kun rammes af en enkelt spiller, inden den bliver slået tilbage til modstanderne. Rammer bolden to gange på en banehalvdel, gives der point til modstanderne. Det er dog tilladt at slå til bolden i luften, så den behøver ikke at have ramt gulvet. Derfor mindre disse regler meget om tennis. 

Bolden må IKKE ramme en væg, før den har ramt gulvet. Hvis bolden rammer en væg, når den skydes tilbage til modstanderne og ikke har rørt gulvet inden, så får modstanderne point. Bolden må gerne rammer gulvet først og derefter en væg, hvorefter den skal returneres til modstandernes banehalvdel, før den altså rammer gulvet igen (må ikke ramme gulvet 2 gange). 

Skyldes bolden udenfor banen eller rammer i nettet, så er bolden tabt og modstanderen får point. 

Hvis en af disse punkter sker under duellen, så taber man den:

  • Der laves et dobbelt slag. 
  • Bolden slås i nettet på egen banehalvdel. 
  • Bolden rammer væggen før gulvet.
  • Bolden rammer gulvet 2 gange på egen banehalvdel. 
  • Bolden rammer en spiller.
  • Hvis man laver servefejl to gange i træk. 
  • Slår til bolden inden den kommer over på egen banehalvdel. 
  • Hvis en spiller rør nettet med bat eller kroppen. 

Se denne video, hvor padel reglerne bliver forklaret rigtig godt.

Hvordan skal man serve i padel? 

I padel skal man serve med underhånden. Bolden slås ned i gulvet, hvorefter man slår til bolden. Der må kun slås til bolden nedefra eller i talje-højde. 

Hver duel sættes i gang med en serv. Der skal altid serves fra servelinjen (den bagerste linje på banen). Serven skal spilles diagonalt over på modstandernes side, hvor den skal ramme i modstanderens servefelt (Ligesom i tennis, badminton og bordtennis). Når bolden har ramt servefeltet, må den efterfølgende gerne ramme en af væggene. Rammer den en af væggene først eller i nettet, er det en servefejl. Man har altid to serve muligheder, så hvis den første er en servefejl, har man et forsøg mere. Laver man endnu en servefejl får modstanderne et point. Rammer bolden nettet først og derefter i modstanderens servefelt, er dette også en servefejl. 

Efter hver duel skal man skifte serve side, sådan man server til en ny modstander. Det er den samme person, der serve under et helt sæt (Ligesom ved tennis). 

Hvordan tælles der point? 

Man tæller point på præcis samme måde som i tennis. Padel kampen deler man op i partier og sæt. Man skal vinde 6 partier for at vinde et sæt, og vinde 2 sæt for at vinde kampen. 

Hvis man vinder den første duel i et parti, vil man føre med 15-0. Vinder man også den anden og tredje duel, vil man føre med henholdsvis 30-0 og 40-0. Vinder man fjerde duel, vinder man hele partiet. 

Hvis begge hold vinder tre dueller hver, vil scoren være 40-40. Det hold der så vinder den efterfølgende duel, vil få en “fordel” i næste duel. Lykkes det at vinde denne duel, vil man vinde partiet. Hvis de taber deres duel med “fordel”, spilles der igen fra udgangspunktet 40-40. Man skal med andre ord vinde 2 dueller i træk, hvis der står 40-40.

Hvornår vinder man i padel? 

Det hold der først vinder 6 partier, vinder et sæt. For at vinde et parti, skal man føre med mindst 2 partier. Det vil sige, at man kan ikke vinde et sæt, hvis der står 6-5 i partier. Så skal man vinde med 7-5 i partier. Ved stillingen 6-6 i partier, skal man spille “tiebreak”. Med en tiebreak menes det, at der spilles  til, at et af holdene først har vundet 7 dueller. 

Man vinder i Padel, når man har vundet 2 sæt. 

Jeg håber, at du nu har styr på padel regler. Vil du læse de officielle regler fra det internationale padel forbund, kan du læse dem her.