Padel bolde

Padel
Padel bolde

Selvom padel bolde ligner og minder en del om almindelige tennisbolde, er de alligevel ikke helt ens. De har samme farve, form og vejer næsten det samme. Ved første øjekast kan man ikke se forskel på dem, men forskellen kan ses, når man begynder at spille på padelbanen og rammer bolden med et padel bat. 

Overvejer du at spille med almindelige tennisbolde, er dette ikke optimalt. Herunder kan du læse om de små forskelle mellem padel bolde og tennisbolde.

Hvad er forskellen på padel bolde og tennisbolde?

Størrelsen: 

Padel bolde har en diameter mellem 6,35 cm og 6,77 cm, imens tennisbolde har en diameter mellem 6,35 cm og 6,67 cm. 

Tryk og opspring:  

Padel bolde har et mindre tryk end normale tennisbolde, hvilket giver et lavere og anderledes opspring. Det er med til at gøre spillet en smule langsommere end ved normal tennis, hvor bolden hopper anderledes. Det vil du hurtig opdage, når du ser bolden ramme gulvet eller en af væggene på padelbanen. 

Vægten: 

Padel bolde vejer en smule mere end tennisbolde, hvilket også bidrager til et langsommere spil. Minimumsvægten for padel bolde er 59,5g, imens tennisbolde har en minimumsvægt på 56 g. 

Filten: 

De fleste producenter anvender den samme filt på padel bolde og tennisbolde, så her bør du ikke kunne mærke forskel. Enkelt producenter laver filten lidt mere modstandsdygtig på tennisbolde, da de bliver hurtigere slidt op ved slag fra en tennisketcher. 

Hvad koster de?

Bolde i høj kvalitet kan købes i mange forskellige prisniveauer, men koster ca. kr. 50,-  for et rør (typisk indeholder et rør tre bolde). Der er mange forskellige producenter, der fremstiller padel bolde. Jeg vil anbefale, at du køber fra en af disse producenter: WILSON, NOX eller BABOLAT.

Hvilke bolde du spiller med er ikke tilfældigt, da der findes mange bolde der egner sig til forskellige niveauer. Prøv derfor at købe forskellige padel bolde og find det mærke, som passer bedst til dit og vennernes niveau. 

Læs også artiklerne: “Hvad er padel?” & “Padel regler“.