Dyrker du ofte sport, men løber ind i forskellige fysiske udfordringer i ny og næ? Så kan du godt pudse brillen og læse videre her.
Mennesker er ikke robotter, og derfor har vi alle brug for vejledning, rådgivning, sparring og hjælp fra eksperter, som kan optimere vores fysiske velvære.
Der er ingen skam i at række ud efter hjælp. I sportens verden er fysioterapi blevet en integreret del, som ikke lader til at skulle fylde mindre i fremtiden.
Herunder kommer vi ind på flere udfordringer, du muligvis er stødt på, når du har dyrket din sport. Dem kan få du hjælp til hos en fysioterapeut i Odense.
Så hæng endelig på.
1) Svimmelhed
Svimmelhed kan opstå lige pludseligt og på baggrund af mange forskellige faktorer. Du kan have drukket for lidt vand, spist for lidt, sovet for lidt eller andre banale årsager, som de fleste oplever i en eller anden grad.
Men svimmelhed kan også skyldes alt muligt andet. Det kan være på grund af hjernerystelse, piskesmæld, virus på balancenerven eller andre ting.Du kan også opleve svimmelhed, hvis du har gener med nakken. Det er derfor vigtigt, at du får de rette behandlingsteknikker. Teknikkerne hjælper dig med at få genoprettet den korrekte funktion i dine led og muskler, så du får lindret smerte og svimmelhed.
Hos en dygtig fysioterapeut i Odense kan du blandt andet få hjælp til disse teknikker.
2) Hovedpine
I forbindelse med nakkesmerter og svimmelhed kan du også opleve at få hovedpine.
Hovedpinen kan variere enormt meget og komme pludseligt. Uanset hvad, er det en enorm belastning at blive udsat for og vil uden tvivl nedsætte livskvaliteten, hvis det er vedvarende.
Men hovedpine kan ofte være svær at gøre sig klar på.
Derfor er det så afgørende, at du får den rette behandling og få hjælp til at finde årsager og mønstre, så du lindrer smerterne fremadrettet.
3) Migræne
En ekstrem grad af hovedpine kender vi som migræne. Vedvarende hovedpine kan være enormt invaliderende. Et såkaldt migræneanfald kan vare fra få timer og helt op til flere dage, hvilket kan have konsekvenser i dagligdagen og betyde, at man er nødt til at sygemelde sig.
Udover store smerter kan du også opleve kvalme, svimmelhed og utilpashed.
Hvis du oplever ovenstående, er det vigtigt, at du får professionel hjælp – og det kan du ofte få gennem en fysioterapeut.
4) Løberknæ
Denne skade er stadig svær at gøre sig 100% klog på, da det kan skyldes mange forskellige ting som svaghed i muskulaturen, øget træningsintensitet, forkert løbestil og meget mere.
Det vigtigste, du kan gøre, er at søge hjælp hos en fysioterapeut eller lignende, som kan være med at lokalisere problemet og skræddersy et genoptræningsforløb for dig. Det handler om at agere hurtigt. Jo længere tid du venter, desto hurtigere vokser inflammationen.
5) Springerknæ
Du har formentlig hørt om denne skade, hvis du befinder dig i et motions- eller sportsmiljø. Springerknæ kan forekomme af overbelastning efter gentagne spring og hop.
Får du ikke opsøgt hjælp tidligt i forløbet, vil problemet kun blive større, og dermed kan du ikke dyrke din elskede sport i en længere periode. Det er som nævnt en relativ almindelig skade, og derfor er der mange muligheder for at få hjælp til problemet.