Xterra triathlon

Triathlon
Xterra triathlon

Xterra triathlon er en off-road triathlonkonkurrence, der består af tre discipliner: Havsvømning, Mountainbiking og Trailløb. De tre discipliner udføres i denne rækkefølge. 

Kombination af naturoplevelser og almindelig triathlon fik atleter i 1996 til at starte med en lille off-road triathlonkonkurrence på Hawaii. De valgte at flytte den traditionelle triathlon ud i skoven og dermed i hårdere terræn. Dermed blev den klassiske “Xterra distance” skabt. 

Den mest kendte distance i Xterra er 1500 meter havsvømning, 30 km mountainbike og 10 km trailløb.

Deltag I Xterra Denmark Aarhus

Danmarks mest populære off-road triathlon events, der afholdte det første Xterra-stævne i Danmark lørdag den 12. august 2006 i Aarhus. 

Ved Xterra Aarhus prøves kræfter med fantastiske ruter i smuk natur. Ruterne er både fysiske og tekniske. Svømningen plejer at blive afviklet ved Aarhus bugten på en 750m bane, der skal svømmes to gange. Mountainbike-ruten og løberuten køres og løbes i Marselisborg Skoven og Fløjstrup Skoven, som er et meget kuperet område med en masse grusstier og bakker.

Der er distancer for alle alt efter niveau

XTERRA DENMARK TRIATHLON

Distance: 1500m svømning – 30km MTB – 10km trailløb 

Info: Den fulde distance og den mest udfordrende udfordring. Distancen har også kvalifikationspladser til XTERRA VM på Maui, Hawaii. Der deltagere derfor et PRO-felt på denne distance.

XTERRA TRIATHLON

Distance: 750m svømning – 30km MTB – 10km trailløb

Info: Den gode udfordring. Selvom distancen på papir ser ret let/kort ud, skal du ikke tage fejl. Den er virkelig hård og kræver udholdenhed og træning at gennemfører.

XTERRA SPRINT

Distance: 375m svømning – 20km MTB – 5km trailløb

Info: En sprit distance til folk, der gerne vil prøve kræfter med Xterra Triathlon. Det er samtidig en distance til dem, der gerne vil give fuld gas fra start til slut. Igen, alle kan deltage på denne distance.

XTERRA DUATHLON

Distance: 5km trailløb – 20km MTB – 5km trailløb

Info: En anderledes distance der ikke indeholder havsvømning, men i stedet er der to omgange af trailløb. Er du ikke til svømning, men elsker cykling og løb er det en god distance.

XTERRA TRIATHLON STAFET

Distance: 750m svømning – 30km MTB – 10km trailløb (fordelt mellem 2-3 deltagere som en stafet)

Info: Distancen hvor du kan deltage som et hold, hvilket er oplagt til klubber, virksomheder og familier. Et hold består af 2-3 deltagere, som hver især skal gennemfører en af disciplinerne, men I kommer til at løbe over målstregen sammen.

XTERRA Aarhus har de seneste år været udsolgt på flere distancer, så det gælder om at tilmelde sig i god tid, hvis du vil deltage i et af de fedeste offroad events. 

Hvilket udstyr kræver Xterra?

Alt efter ens ambitioner og interessen for at dyrke og gennemfører en Xterra distance, kan valget af udstyr have en betydning. Herunder ses en liste over det udstyr, som du skal overveje at købe:

Need to have: 

  • En våddragt til havsvømning
  • Mountainbike
  • Løbesko 
  • Sportstøj 
  • Godkendt cykelhjelm

Nice to have: 

  • Triathlon ur 
  • Svømmebriller og badehætte
  • Cykelsko, cykelcomputer, cykelbriller og en sadeltaske med ekstra slanger ved punktering. 
  • Løbestrømper
  • Energiprodukter (Gels, hydro tabs eller energibar) 

Se videoen, hvor du kan se hvor udforderende det er, at deltage i Xterra.