Skal på du skiferie i vinterferien i år?

Betalt indhold
Skal på du skiferie i vinterferien i år?

Annonce fra Højmark

Skal du på vinterferie i år? Hvis du som så mange andre danskere går på ferie i uge 7, så kan det være, du har planlagt en skiferie. Skisportsresorterne er meget populære destinationer i vinterferien, og det er der gode grunde til. Der er nemlig udsigt til god sne, godt vejr og god ferie.

Nord eller syd på ferie?

Det er meget forskelligt, om det er nord eller syd for grænsen, der er populært for danskerne. Det er et spørgsmål om personlig præference. Tager du på ferie nord for Danmark, kan du for eksempel vælge Sveriges eller Norges bjerge. De er begge klassiske valg i forhold til at tage på skiferie, og der er mange dejlige destinationer at vælge i mellem.

Vælger du at tage sydpå er der lidt flere valgmuligheder. Det er primært landene omkring Alperne, som er populære destinationer. Det kan for eksempel være:

  • Østrig
  • Italien
  • Frankrig
  • Schweiz

Mange forbinder kør-selv-ferien med skiferie. Derfor er det også populært selv at køre ned eller op til skisportsstedet. Det giver også den fordel, at du kan pakke alt det, du kan have i bilen, og så have friheden i egen transport, når du kommer frem.

Afterski eller børnepister?

Det er alle typer skientusiaster, som tager på skiferie i uge 7. Dermed sagt er det alt fra børnefamilien til den store vennegruppe, der skal finde den perfekte destination. Der findes heldigvis mange forskellige skisteder, og nogle af dem henvender sig mere til nogle grupper end andre.

For eksempel kan du kigge efter vilde offpiste-muligheder og legendarisk afterski, hvis du skal afsted med vennerne. Du kan også gå efter skidestinationer, hvor der er natteliv og et internationalt miljø. Så er der gode muligheder for at møde nye mennesker på tværs af landegrænser, og du kan få nogle fede oplevelser på ski i dagtimerne.

Er du afsted med familien, kan du med fordel kigge efter skidestinationer med dansk skiskole og gode børnepister. Mange skisportssteder har også anden underholdning til børnene såsom indendørs aktiviteter og lege.

Skiferie er tradition for mange

Der er en god grund til, at skiferie er en årlig genganger hos mange. Det er en fantastisk mulighed for at holde en aktiv ferie, hvor man både har de aktivitetsprægede timer i løbet af dagen, og samtidig har hyggen ved at samles i hytten om aftenen.

Derudover er der de smukkeste, vintervidunderlige omgivelser ude på skidestinationerne, som giver sindsro og tid til refleksion. Du vil formentlig komme retur til Danmark med en hel ny energi efter et ferieophold i sneen.