Fjern svedlugt fra tøj

Betalt indhold
Fjern svedlugt fra tøj

Selv om du har vasket dit træningstøj og sportstøj efter en svedig omgang træning, kan det stadig lugte af sved. Læs artiklen, så du let og simpelt kommer af med svedlugt fra tøj.

Er du træt af, at dit nyvaskede sportstøj stadig lugter af sved? Du har sikkert prøvet, at dit sportstøj lugter af sved allerede før du går i gang med din træning, selvom du lige har vasket det. Når du så begynder at svede i forbindelse med træningen, så kommer lugten hurtig igen. Det kan være frustrerende, pinligt og give en dårlig hygiejne, samt give en mindre lyst til at fortsætte træningen.

Den dårlige svedlugt skyldes, at bakterier fra sved (lugtmolekyler) sætter sig fast i tøjet og dette kan være svært at bekæmpe ved en almindelig tøjvask. Heldigvis kan dette problem let løses, ved at anvende sportsvaskemiddel i stedet for almindeligt vaskemiddel. Hvis du anvender almindeligt vaskemiddel forsvinder lugtmolekyler ikke, de indkapsles og forbliver i tøjet. Bakterier fra sved dræbes først ved en 60 graders vask, og den høje temperatur er ikke godt for dit sportstøj (det er jo ikke billigt at købe nyt tøj hele tiden). Sportsvaskmiddel kan fjerne og neutralisere bakterier, så dit sportstøj igen kommer til at dufte af nyvasket tøj.

Hvilket sportsvaskemiddel skal du vælge?

Der findes mange forskellige slags sportsvaskmidler på markedet, så det kan være svært at vælge!

Vi vil klart anbefale dig at købe Zebla Sportsvask da det virker og er miljøvenligt. Zebla er et dansk firma, som har udviklet mange produkter til at bekæmpe dårlig lugt i sportstøj, sko og tasker. Sportsvaskemidlet har de lavet i to varianter, hvor du kan vælge med eller uden parfume.

Fordele ved Zebla Sportsvask

 • Fjerner svedlugt.
 • Efterlader tøjet rent, blødt og velduftende.
 • Doser 50 ml til normalt/snavset tøj (drøj i brug).
 • Kan også bruges som håndvaskemiddel, hvis sportstøjet ikke skal i vaskemaskinen.

OBS: Ovenstående sportsvaskemiddel må ikke anvendes i forbindelse med en uldvask! Du skal i stedet købe Zebla’s Uldvask.

De 4 steps til at fjerne svedlugt fra tøj

 1. Vask altid dit træningstøj og sportstøj efter hver træning, selvom du ikke har svedt ret meget. Det kan blive svært at komme af med svedlugten, hvis du bruger det svedige tøj ved flere træninger.
 2. Anvend sportsvaskmiddel frem for almindeligt vaskemiddel.
 3. Fyld ikke vaskemaskinen med alt for meget tøj ad gangen, da det risikerer ikke at blive ordentlig vasket. Vask altid efter vaskesymbolet i tøjet.
 4. Hvis du har mulighed for det, så tør dit tøj udenfor i den friske luft. Mangler du et godt tørrestativ til udenfor eller indenfor, kan du se et stort udvalg af tørrestativer her. Der er et til ethvert budget og behov. Bliv samtidig klogere på, hvordan du optimalt tørre dit tøj.

Tre ekstra tips, så du slider mindst muligt på dit sportstøj under en vask

 • Vend vrangen ud på sportstøjet før vask.
 • Undgå at tørre tøjet i en tørretumbler.
 • Husk at lyne lynlåsene (så tøjet ikke risiker at ødelægge andet tøj under vasken).

Læs også artiklen: Hvordan fjerner man sportstape?