Hvad er fordelene ved at bruge en fitness-app?

Betalt indhold
Hvad er fordelene ved at bruge en fitness-app?

Fitness er her, der og allevegne. I diverse afskygninger og med reklamer på både TV, nettet og i radioen. Der annonceres med alt lige fra løbekurser i løbeklubber med professionelle trænere eller med rabat på abonnementer til landets mange fitnesscentre. Men midt i den rasende reklamestorm af online fitnessguruer, coaches og abonnementer til fitnesscentre finder man også diverse fitness apps. Men hvad indeholder disse fitness-apps, og hvad kunne fordelen eventuelt være ved at bruge dem? Det ser vi på i denne artikel.

Find de bedste apps på markedet

Før du overhovedet springer ud i brugen af fitness-apps, så sørg for at have sonderet markedet først. Der kan være stor forskel på kvaliteten på de forskellige apps. Visse gratis fitness-apps leverer et utroligt højt niveau, så det er faktisk muligt at finde gratis apps, der er værd at bruge. Du kan naturligvis også købe en af de mere professionelle fitness-apps på App Store, hvis du ønsker det. I de pågældende apps deler man ofte flere personfølsomme oplysninger, så det kan være en god idé at beskytte sin telefon med en VPN. Du kan prøve en VPN gratis for at se, om det eventuelt giver mening for dig.

Et hav af fantastiske træningsøvelser

En af de ting, man naturligvis er på udkig efter i en fitness-app, er selve træningsøvelserne. I de bedste apps på markedet vil du således kunne bladre igennem et hav af forskellige træningsøvelser. Nogle apps giver dig muligheden for at vælge, om du ønsker at træne i et fitnesscenter, eller om du ønsker at træne derhjemme. Der er nemlig op til flere fantastiske øvelser, som sagtens kan klares i hjemmet uden brug af hverken bænke, maskiner eller vægte.

I betalings-apps vil du oftest få adgang til samtlige øvelser i appen, mens man i gratis apps måske kan arbejde sig igennem forskellige niveauer af træningsøvelser, der så aktiveres, jo længere man når ind i de respektive træningsprogrammer. I andre gratis apps skal man blot leve med, at der vises reklamer i ny og næ.

Målrettet træning på alle tænkelige planer

De allerbedste fitness-apps tilbyder forskellige træningsprogrammer. Her vil du ikke blot kunne angive din højde, vægt og dit køn, men du vil også kunne vælge, hvor meget du ønsker at tabe dig, eller i hvor god en form du ønsker at komme. Derudover vil du også kunne vælge et specifikt område på kroppen, som du ønsker at træne. Måske er du en habil løber, som ofte tager på løbeture. I så fald har du derfor sikkert allerede god styrke i bentøjet og ønsker i stedet at styrke din mave og ryg. Eller du går måske med en drøm om at træne biceps og triceps og få skabt markerede eller ligefrem store overarme og brystkasse. Øvelser til samtlige missioner og mål vil du kunne finde i appen.

Styr på kalorierne online

De fleste apps holder også styr på dine kalorier. Du vil her få muligheden for at indtaste oplysninger om den mad, du spiser hver dag. Appen udregner derfor præcist, hvor mange kalorier du har indtaget i løbet af en dag. Derudover vil appen også kunne fortælle dig, præcist hvor meget træning der skal til for at forbrænde de pågældende kalorier og mere til, hvis du ligefrem ønsker at tabe dig.

Kostplaner og diæter

Du bliver, hvad du spiser. Sådan et lød gammelt motto i Danmark engang, og det har naturligvis sin rigtighed. Der skal god og sund kost til for at skabe et sundt legeme, men der skal nu også indtænkes både proteiner og kulhydrater, hvis man har i sinde at træne igennem. Det gode ved de bedste fitness-apps er, at de kan give gode bud på kostplaner og diæter, som er skræddersyet til intensiteten i dit pågældende træningsprogram.

Overvågning af hjerterytme og puls

Forskerne har allerede slået fast, at styrketræning er godt for hjertet, og i den forbindelse vil de fleste fitness-apps faktisk kunne give dig al den information om dit hjerte og kredsløb, som du kan ønske dig. Nogle kan sågar måle din hjerterytme og din puls, så du selv kan følge med. Det kan være både lærerigt, men også spændende at sætte sig ind i, hvad pulsen og hjerterytmen kan sige om din sundhed.