Cykel dig til en bedre form

Betalt indhold
Cykel dig til en bedre form

Næsten alle danskere ejer en cykel. Vi er en stor cykelnation, og vi bruger gerne de to hjul til at transportere os over både korte og længere distancer. Men cyklen kan være meget mere end et transportmiddel. Cykling kan nemlig være en enormt effektiv form for motion, som både kan få pulsen op og ringe, og som styrker dine muskler. 

Der findes mange forskellige former for motionscykling, og selvom man måske ikke skulle tro det, så varierer de meget i både udstyr og udførelse. Herunder kommer vi med lidt forslag til, hvordan du kan komme til at svede på en cykel. 

Mountainbike til de naturglade vovehalse

Du har sikkert allerede hørt om og set mountainbikes rundt om i landet. Hvis du har været ude og vandre, er du nok også stødt på stimarkeringer til mountainbikeruter. Mountainbikes er lavet til terræn, og man kører derfor ofte på dem i de danske skove. Hvis du skal ud og investere i en god mountainbike, skal du kigge efter trek cykler. Så får du nemlig en mountainbike i super høj kvalitet. 

Skal der lidt ekstra saft og kraft i hjulene, kan du prøve en trek rail. Dette er nemlig en elektrisk mountainbike, som kan klare selv det hårdeste terræn. Uanset hvilken mountainbike du vælger, så er det enormt god motion. Det er særligt effektiv træning for musklerne i benene, da de bliver udfordret både op og ned af de stejle bakker. 

Kalder landevejene på dig?

En anden form for cykelmotion er landevejscykling. Du har sikker allerede spottet alle de flotte mænd og kvinder i spandex, som altid er at finde på vejene, når der er Tour de France i fjernsynet om sommeren. Her er der god mulighed for at få pulsen op i fællesskab med andre ligesindede. Der er nemlig cykelklubber i langt de fleste byer eller kommuner, så du ikke behøver at cykle alene. 

Landevejscykling foregår på nogle noget mere spinkle cykler end mountainbike. I landevejscykling handler det hele om fart, og derfor skal cyklerne være så små og lette som muligt, for at mindske modstanden. Farten er også det aspekt, der gør landevejscykling til en særligt god træning for din kondition. Naturligvis får du også stærke lår og baller af det, så det er win/win. 

Hvis du helst vil blive indendøre

Nogle mennesker foretrækker at motionere helt alene, hvor ingen kan se dem. Og det skal der også være mulighed for. Heldigvis kan cykling sagtens foregå hjemme i din egen stue, hvor ingen forstyrrer dig. Du kan nemlig anskaffe dig en motionscykel. Den fylder ikke ret meget og kan flyttes rundt på, som det passer ind i dit hjem. 

Hvis du vil tage denne form for cykling til et højere niveau, kan du anskaffe dig nogle programmer og redskaber, som viser en landevej foran dig på en mindre skærm eller dit fjernsyn. På den måde kan du få en lidt mere naturtro følelse, når du cykler, sammenlignet med hvis du blot kigger ud af vinduet.