Bedre præstationer på løbeturen – hvad skal jeg gøre?

Betalt indhold
Bedre præstationer på løbeturen – hvad skal jeg gøre?

Løbeturen skal give dig en masse energi og overskud til resten af dagen eller aftenen, men det er ikke altid, at den føles sådan. Nogle gange kan det være svært at finde motivationen, og man ender med at løbe træt eller frustreret hjem. Det kan dog have noget at gøre med din forberedelse til løbeturen. Her er nogle tips til, hvordan du kan forbedre dine præstationer på løbeturen:

  • Find ud af, hvad der motiverer dig. Hvad er det, der får dig til at løbe hurtigere eller længere? Måske er det musikken, du lytter til undervejs eller måske er det tanken om den kolde drik, du venter på bagefter. Find ud af hvad der virker bedst for dig og brug det som motivator.
  • Sørg for at få god nattesøvn. Måske skal du overveje enten at udskifte din seng eller at vælge blandt de bedste tyngdedyner, for at få en optimal nattesøvn. Det vil gøre dig mere oplagt til at komme ud på en løbetur.
  • Sørg for at have spist nok. Løber du på tom mave, kan du hurtigt blive træt og irriteret. Spis et let måltid inden din løbetur, så du har energi nok til at komme igennem hele turen. Pas dog på med at spise for meget da det kan give kvalme.
  • Husk varmt tøj på de kolde dage. Nogle gange kan man godt finde motivationen selv om vejret ikke er helt ideelt. Men du skal huske at have varmt tøj på, så du ikke bliver for nedkølet, når du bevæger dig ude i kulden. Er det glat, skal du måske også løbe i et langsommere tempo, så du ikke glider og slår dig,

Træn regelmæssigt og vær konsekvent med din løbetræning for at forbedre dine præstationer

For at forbedre dine præstationer når du løber, er det vigtigt at træne regelmæssigt. Dette giver din krop mulighed for gradvist at øge din krops kapacitet.

Hvis du ikke er i god form men ønsker at begynde at løbe, kan det også være motiverende at lægge en træningsplan, som tager højde for, at du skal have tid til at restituere mellem løbeturene.

Intensiteten og længden af løbeturene kan øges over tid. Du bør også være konsekvent med din løbetræning. Det vil sige, at du ikke bør springe en træning over fra tid til anden, hvis du gerne vil holde fast i en god rytme. Det er dog også vigtigt at lytte til sin krop. Hvis du er fuldstændig udmattet af dit træningsprogram, bør du måske skrue ned for ambitionsniveauet. Sætter du nogle realistiske mål for din træning, er det lettere at være konsekvent.

Drik masser af vand både før, under og efter løbeturen, så du undgår dehydrering og performancede-gradering

Når man løber, så forbrænder man en masse energi, og man sveder også meget. Dermed mister man vand. Det er derfor vigtigt, at man drikker rigeligt med vand både før, under og efter sin løbetur. Hvis ikke man drikker nok vand, kan det føre til dehydrering. Dehydrering kan have en negativ indflydelse på ens ydeevne og i værste fald være direkte farligt.

Du skal især være opmærksom på tegn på dehydrering, hvis du løber i et varmt klima. Derudover kan dehydrering også have en negativ indflydelse på ens kropstemperatur, hvilket igen kan have en negativ indflydelse på ens præstationer.
 

Find en motiverende musikliste eller podcast som kan hjælpe dig med at holde tempoet og fokus på løbeturen

Når man løber, kan det være rart at have noget at lytte til, der kan motivere en og gøre det nemmere at holde fokus. Dette kan eksempelvis være en musikliste med ens yndlingssange – Eller måske er det en podcast, der handler om et emne, som man brænder for. Uanset hvad så er det dejligt at have noget at lytte til på sin løbetur, da dette kan gøre den mere interessant. Derudover kan det også gøre det nemmere at holde tempoet samt fokus på løbeturen.

Her følger nogle anbefalinger til spændende podcasts, så din løbetur både giver dig ny energi og ny viden:

  1. Genstart: Et podcast fra DR om tidens største nyhedshistorier, som værten går i dybden med. Afsnittene er typisk 20 – 30 minutter lange.
  2. Djævlen i detaljen: I denne true crime podcast bliver du præsenteret for kriminalsager på en både etisk forsvarlig og spændende måde.
  3. Børsen Morgenbriefing: En hurtig gennemgang af dagens vigtigste erhvervshistorier.

Måske har du styr på din løbeteknik, men det er også vigtigt at´sætte personlige mål for sin performance på løbeturen. Målet med denne artikel var at give nogle ideer til at fastholde motivationen på løbeturen.