7 gode sikkerhedsråd til når du løber

Løb
7 gode sikkerhedsråd til når du løber

Herunder finder du 7 gode råd, som du bør overveje til næste løbetur.

NR. 1 – Løb aldrig med hovedtelefoner på veje med trafik. Selvom det er dejligt at høre musik under løbeturen, kan det være farligt, da du lukker dig selv ude fra omgivelserne. Du kan risikere at løbe ud foran en bil, cykel eller motorcykel, som du har overhørt.

NR. 2 – Løb i sportstøj der har refleksmærker og gerne har nogle vilde farver. Det er med til at andre kan se, at du kommer løbende. Det er især vigtigt, hvis du løber, når solen er gået ned. Løb gerne med refleksjakke – eller vest, så folk kan se dig!

NR. 3 – Løb med id-kort eller et stykke papir, hvor der står dit navn, cpr-nummer, blodtype og eventuelle medicinsk forbrug. Hvis du skulle blive udsat for en ulykke eller hjerteanfald under løbeturen, kan folk og ambulancereddere hurtigere hjælpe, hvis de kender din identitet.

NR. 4 – Fortæl nogen, hvor du løber hen og hvor lang tid du ca. er væk. Det kan giv tryghed til dig selv og dine pårørende.

NR. 5 – Medbring en mobiltelefon og dankort. Hvis du bliver skadet eller af en eller anden grund ikke kan løbe videre på din tur, kan du ringe til nogle for at hente dig eller tage en taxa hjem.

NR. 6 – Løb altid i områder, som du kender og føler dig tryg ved. Du undgår at fare vild og du kender ruten, hvor du i højere grad er opmærksom på forskellige forhindringer (f.eks. hullet belægning).

NR. 7 – Køb et løbebælte, hvor det er muligt at medbringe druesukker og en lille drikkedunk. Det er altid godt at have vand med på løbeturen, så du undgår eventuel dehydrering. Druesukker kan hjælpe med at give energi og stabilisere blodsukkeret, hvis du skulle gå sukkerkold på løbeturen.

Læs også artiklen: 4 råd til at blive en bedre løber